Radionica „Monitoring smilja (Helichrysum italicum) na NATURA 2000 staništima“

14 srpnja 2017
Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP) organizirala je radionicu pod nazivom „Monitoring smilja (Helichrysum italicum) na NATURA 2000 staništima“. Radionica je održana je 12. srpnja 2017. godine i sastojala se od dva dijela. Prvi dio bio je teoretski i održan je u prostorijama Galerije Sikirica u Sinju, a drugi dio radionice sastojao se od terenskog rada, a za pokusno područje odabran je krški pašnjak u naselju Udovičići (općina Otok). Radionica je bila namijenjena za djelatnike stručnih i čuvarskih službi JU koje rade u zaštiti prirode kao i drugim zainteresiranim institucijama. Iz naše JU sudjelovala su 3 člana stručne i 1 član čuvarske službe. Tijekom prvog dijela radionice cilj je bio upoznati sve polaznike o komercijalnom sakupljanju zavičajnih vrsta biljaka s osvrtom na smilje (Helichrysum italicum), staništima smilja, priručnicima za inventarizaciju i praćenje stanja bioraznolikosti Hrvatske i njihovim namjenama, inventarizaciji vaskularne flore i praćenju stanja (monitoringu) vaskularne flore s naglaskom na smilje. Nakon provedenih predavanja vodila se zanimljiva rasprava sa konkretnim prijedlozima polaznika. U drugom (terenskom) dijelu radionice predavači HAOP-a prezentirali su metodologiju monitoringa smilja, edukaciju iz prepoznavanja vrste i načinu bilježenja podataka. Nakon provedenog terenskog rada svim polaznicima uručene su Potvrde o uspješno provedenoj obuci.

Novosti

26 srpnja 2017
Požar na Dinari
   Opožarena površina je sa jugoistoka od Petrovca, preko Velikog i Malog Maglaja, Sajmišta, Kovačevića staje, Goveđa kosta, Katiča torine do Troglavske razvale na sjeverozapadu.
14 srpnja 2017
Radionica „Monitoring smilja (Helichrysum italicum) na NATURA 2000 staništima“
   Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP) organizirala je radionicu pod nazivom „Monitoring smilja (Helichrysum italicum) na NATURA 2000 staništima“. Radionica je održana je 12. srpnja 2017. godine
29 lipnja 2017
OBAVIJEST OBILJEŽAVANJE ZAŠTITE PRIRODE OTOKA VISA I KUP U PODVODNOJ FOTOGRAFIJI ANTUN GAVRANIĆ 29. rujna – 01. listopada 2017. Biševo


userfiles/file/obavijest zastita prirode kup 2017 bisevo.pdf

Državni kup u podvodnoj fotografiji ima dugu tradiciju od čak 40 godina. Nakon smrti zaljubljenika jadranskih dubina i ronjenja te vrsnog fotografa Antuna Gavranića 2002. godine, kup s ponosom nosi njegovo ime. Kup Antun Gavranić uvršten je u bodovanje za izbor članova državne reprezentacije u podvodnoj fotografiji, a ove godine se organizira na najudaljenijoj lokaciji ikada, otoku Biševo. Razlog tomu je obilježavanje 50 godina proglašenja zaštite nad Medvidinom špiljom, Zelenom špiljom i otokom Ravnikom, te Stinivom.
26 svibnja 2017
Obilježen dan biološke raznolikosti uz rijeku Cetinu u Trilju
      Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH koji se obilježavaju 22. svibnja JU je obilježavanje provela sa učenicima i profesorima OŠ Trilj.
RSS Arhiva
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području SDŽ
Dalmatian-Nature.hr © 2017 • man made