Obilježen "Dan planeta Zemlja" kroz edukaciju učenoka o zašićenim i NATURA 2000 područjima

25 travnja 2017
JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području SDŽ ''More i krš'' obilježila je "Dan planeta Zemlja" i provela edukaciju učenika o zaštićenim i  NATURA 2000 područjima SDŽ. Obilježavanje i edukacija provedeni su 25. 04. 2017. godine na posebnom rezervatu Pantan u dva termina. Sudjelovale su dvije škole: OŠ "Petar Berislavić" iz Trogira i SŠ "Braća Radić" iz Kaštela. Prvom terminu nazočni su bili trogirski učenici i nastavnici šestih razreda (tri odjeljenja), a nakon njih kaštelanski srednjoškolci (učenici prvih razreda) sa profesoricom u pratnji. Svi učenici imali su priliku poslušati zanimljive podatke o navedenom danu, počevši od samog početka prvog obilježavanja davne 1969./1970. godine, ciljeva koji se žele postići obilježavanjem, načina na koji se ono može provoditi, odlaganju otpada, važnosti recikliranja (stakla, papira, plastičnih boca, najlonskih vrećica), obnovljivim izvorima energije (sunce, voda, vjetar), izumiranju vrsta, očuvanju prirode i prirodnih resursa, ugroženosti zaštićenih prirodnih vrijednosti, što svatko od nas može učiniti (Deset zapovijedi prijatelja prirode). Na kraju su učenici popunili po dva anketna listića, po jedan za svaku temu.


Predavanje učenicima OŠ ''Petar Berislavić'' iz TrogiraPredavanje učenicima SŠ '' Braća Radić'' iz Kaštela

Novosti

16 svibnja 2017
PRIPREMA JEDRILICE ZA NADOLAZEĆU SEZONU LJETNOG NADZORA
  Javna ustanova ''More i krš'' priprema jedrilicu za ovu nadolazeću sezonu ljetnog nadzora.
08 svibnja 2017
PLAN NABAVE ZA 2017
userfiles/file/PLAN NABAVE 2017.pdf
25 travnja 2017
Obilježen "Dan planeta Zemlja" kroz edukaciju učenoka o zašićenim i NATURA 2000 područjima
   JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području SDŽ ''More i krš'' obilježila je "Dan planeta Zemlja" i provela edukaciju učenika o zaštićenim i  NATURA 2000 područjima SDŽ. Obilježavanje i edukacija provedeni su 25. 04. 2017. godine na posebnom rezervatu Pantan u dva termina. Sudjelovale su dvije škole: OŠ "Petar Berislavić" iz Trogira i SŠ "Braća Radić" iz Kaštela.
13 travnja 2017
Obilazak kućica za ptice u ZK Sutina
    Dana 13. travnja ove godine tim Javne ustanove u sastavu savjetnik biolog S. Mekinić, čuvar V. Bađun i stručni voditelj G. Piasevoli, obišao je kućice za ptice u ZK Sutina. Kućice su postavljene u sastojinama crnog bora i bukve. Ukupno su obiđene 23 kućice, osam s manjim ulaznim otvorom i petnaest s većim.
RSS Arhiva
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području SDŽ
Dalmatian-Nature.hr © 2017 • man made