Obilazak kućica za ptice u ZK Sutina

13 travnja 2017
Dana 13. travnja ove godine tim Javne ustanove u sastavu savjetnik biolog S. Mekinić, čuvar V. Bađun i stručni voditelj G. Piasevoli, obišao je kućice za ptice u ZK Sutina. Kućice su postavljene u sastojinama crnog bora i bukve. Ukupno su obiđene 23 kućice, osam s manjim ulaznim otvorom i petnaest s većim. Trinaest od tih kućica bile su pune (12 "velikih" i jedna "mala"). Sva su gnijezda bila u fazi inkubacije jaja prvog ovogodišnjeg legla, neke još i ne s punim brojem jaja. S obzirom na stanišne uvjete nisu uočene bitne razlike između dvaju staništa. Sva pregledana gnijezda, osim jednoga, pripadaju velikoj sjenici. Jedino na gnijezdu smještenom u "maloj" kućici nije viđena ptica, ali pretpostavka je da se radi o plavetnoj sjenici, što će se utvrditi prigodom sljedećeg obilaska, planiranog za kraj travnja. Zaključci iz dosadašnjeg tijeka projekta su da postoji praktično "monokultura" s obzirom na ptičje vrste, te da su se kućice s malim ulaznim otvorom pokazale skoro nepotrebne. S obzirom na uočene vrste ptica na spomenutom području, moglo bi se razmisliti o postavljanju specifičnih kućica, prilagođenih npr. puzavcima ili brgljezima.
Novosti

16 svibnja 2017
PRIPREMA JEDRILICE ZA NADOLAZEĆU SEZONU LJETNOG NADZORA
  Javna ustanova ''More i krš'' priprema jedrilicu za ovu nadolazeću sezonu ljetnog nadzora.
08 svibnja 2017
PLAN NABAVE ZA 2017
userfiles/file/PLAN NABAVE 2017.pdf
25 travnja 2017
Obilježen "Dan planeta Zemlja" kroz edukaciju učenoka o zašićenim i NATURA 2000 područjima
   JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području SDŽ ''More i krš'' obilježila je "Dan planeta Zemlja" i provela edukaciju učenika o zaštićenim i  NATURA 2000 područjima SDŽ. Obilježavanje i edukacija provedeni su 25. 04. 2017. godine na posebnom rezervatu Pantan u dva termina. Sudjelovale su dvije škole: OŠ "Petar Berislavić" iz Trogira i SŠ "Braća Radić" iz Kaštela.
13 travnja 2017
Obilazak kućica za ptice u ZK Sutina
    Dana 13. travnja ove godine tim Javne ustanove u sastavu savjetnik biolog S. Mekinić, čuvar V. Bađun i stručni voditelj G. Piasevoli, obišao je kućice za ptice u ZK Sutina. Kućice su postavljene u sastojinama crnog bora i bukve. Ukupno su obiđene 23 kućice, osam s manjim ulaznim otvorom i petnaest s većim.
RSS Arhiva
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području SDŽ
Dalmatian-Nature.hr © 2017 • man made