MEĐUNARODNI DAN VODA

22 ožujka 2012
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije u dogovoru s ravnateljem OŠ Trilj, gosp. Hrgovićem dogovorila je obilježavanje Međunarodnog dana voda u trima OŠ na području grada Trilja. Edukativna predavanja pripremljena su u obliku Power Point prezentacije. Predavanja su održana u kino-dvorani za učenike OŠ Trilj, gdje je nazočilo 7 razrednih odjeljanja (200-tinjak učenika), a u Područnim školama Košute i Grab u najvećim učionicama. Kroz predavanja nazočni su bili upoznati s osnovnim važnim podacima o važnosti vode, te zaštićenim vodnim područjima u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojima upravlja naša Ustanova.
Obilježavanjem značajnih datuma u zaštiti prirode, doprinosimo očuvanju prirode i biološke raznolikosti.


OŠ Trilj


OŠ Trilj


OŠ Košute


OŠ Košute


OŠ Grab


OŠ Grab


Novosti

16 veljače 2015
Mjerenje vodostaja i čišćenje Crvenog jezera
  Članovi  speleološke sekcije Hrvatskog planinarskog društva Imotski, stručnjaci Građevinskog fakulteta iz Splita, a pod pokroviteljstvom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima naše županije, u četvrtak su izveli posebno pripremljenu akciju čišćenja grotla Crvenog jezera, kao i mjerenje trenutačnog vodostaja.
13 veljače 2015
Projekt ''Žrnovnica''

  Žrnovnica je krška rijeka bržeg toka s manjim slapovima i dosta brzaka. Rijeka Žrnovnica duga je 4.800 metara. U svom gornjem toku prolazi kroz kanjon koji je slabo dostupan ljudima, pa je zato taj dio najočuvaniji. Od mjesta Žrnovnica prema ušću jednom stranom obale rijeke napravljena je šetnica, a ostatak obale obrastao je vrbom i smokvom s malo vodene vegetacije.
10 veljače 2015
Radovi na poučnoj stazi ''Imotska jezera-Gaj''
  Projekt poučna staza ''Imotska-jezera Gaj'' obuhvaća zahvate u okružju spomenika prirode Modrom i Crvenom jezeru, rade se pješačke staze, vidikovci, sanitarni čvorovi, info punktovi, okretište za autobuse... Imotska jezera dobit će svu potrebnu infrastrukturu koja može zadovoljiti veliki
03 veljače 2015
Prvi ciklus radionica za izradu Plana upravljanja
    Jedan od predviđenih rezultata projekta „Priroda Dalmacije” je Plan upravljanja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima  Splitsko-dalmatinske županije.
Udruga Sunce vodi proces izrade ovog strateškog dokumenta u kojem se određuju vizija, ciljevi i aktivnosti koje je potrebno provesti u sljedećih deset godina na zaštićenim područjima.
RSS Arhiva
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području SDŽ
Dalmatian-Nature.hr © 2015 • man made